2 cevap dilekçesi örneği

Cevaba cevap dilekçesi nasıl olmalı?

Cevap dilekçesinde yazılması ve bulunması gereken unsurlar Hukuk Muhakemeleri Kanunumuzda belirtilmiştir.

  1. 1-Mahkemenin Adı …
  2. 2-Tarafların Ad ve Soyadları ile Adresleri. …
  3. 3-Davalının T.C Kimlik Numarası …
  4. 4-Savunmanın Dayanağı Olan Olaylar. …
  5. 5-Dayanılan Deliller. …
  6. 6-Hukuki Nedenler. …
  7. 7-Talep ve Sonuç

2 cevap dilekçesine cevap verilir mi?

Davalı, davacının verdiği cevaba cevap dilekçesinin (m. 136/1) kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde bu dilekçeye cevap verebilir. … Davalı, ikinci cevap dilekçesi ile, davacının cevaba cevap dilekçesinde bildirdiği, yeni, değiştirilmiş veya genişletilmiş iddia sebeplerine cevap verir.

Iki kez cevap dilekçesi verilebilir mi?

Cevap dilekçesini verme süresi, dava dilekçesinin davalıya tebliğinden itibaren iki haftadır. … Ayrıca, basit yargılama usûlünde dava ve cevap dilekçesi dışında cevaba cevap ve ikinci cevap dilekçesi verilmez (HMK m. 317/3).

Düplik ne demek?

Düplik Dilekçesi (davalının 2. Davalının verdiği ikinci cevaba, düplik layihası denir (HMK m. 136). Kanun buna ikinci dilekçe demektedir. Hukuk Muhakemeleri Kanunumuzun, 136. maddesine göre davacının verdiği replik (cevaba cevap) dilekçesine karşı, davalı tebliğden itibaren iki hafta içinde düplik dilekçesi verebilir.

Idari Mahkemesi davalının savunmasına cevap verilmek zorunda mı?

Duruşmalı görülecek dosyalar için de davacının yazılı olarak sunduğu son dilekçe savunmaya cevap dilekçesidir. Çünkü İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 16. maddesinin 2. fıkrasında “… davalının vereceği ikinci savunma da davacıya tebliğ edilir. Buna karşı davacı cevap veremez.” hükmü yer almaktadır.

Cevaba cevap verilmezse ne olur?

Davalı cevap dilekçesi vermediği takdirde davalının ileri sürdüğü bütün vakıaları inkâr etmiş sayılır. Davalının cevap dilekçesi vermediği hallerde dava, davacı tarafından dava açarken sunulmuş olan vakıalar ve deliller esas alınarak görülüp sonuçlandırılır çünkü artık davalı delil listesi sunulamayacaktır.

Cevaba cevap dilekçesine cevap verilir mi?

HMK Madde 136 Gerekçesi Davalının cevap dilekçesinin davacıya tebliğ edilmesi üzerine, davacı da onbeş gün (“iki hafta” olarak yasalaşmıştır) içerisinde cevaba cevap dilekçesini verebilir. Davacının da buna karşı yine onbeş gün (“iki hafta”)içerisinde cevap hakkı bulunmaktadır.