5 yaşındaki oğlum sayıları öğrenemiyor

Öğrenme güçlüğü neden olur?

Öğrenme güçlüğünün nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte araştırmalar beyin yapısındaki işlevsel farklılar ile ilişkili olduğuna işaret etmektedir. Bu farklılıklar doğuştan gelir ve kalıtımsaldır.

Öğrenme güçlüğü tanısı nasıl konulur?

Özgül öğrenme güçlüğü tanısı bir çocuk ve ergen psikiyatristi tarafından ayrıntılı değerlendirme sonrası konulur. Değerlendirme esnasında tıbbi, gelişimsel, eğitimsel ve aile öyküsünü içeren ayrıntılı öykü alınır. Klinik gözlem ve psikometrik incelemelerle birlikte özgül öğrenme güçlüğü tanısı konulur.

Özel öğrenme güçlüğü geçer mi?

Özgül öğrenme güçlüğünü ortadan kaldıracak bir ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Ancak bu sorunun yanısıra dikkat eksikliği aşırı hareketlilik, depresyon, kaygı bozukluğu gibi başka psikiyatrik bozukluklar eşlik ediyorsa bunların ilaçla tedavisi düşünülebilir.

Çocuğun ders çalışması için ne yapmalıyım?

1- Doğumdan itibaren ona her gün aralıksız kitap okuyun. 2- Okul öncesi dönemindeki bir çocuğa kitap okurken canlandırmalar yapın. 3- Evinizde çocuk odasına ve salona olmak üzere 2 adet kütüphane yaptırın. 4- Her fırsatta kitap okuyun.

Okuma güçlüğü nasıl tanımlanır?

Okuma bozukluğu olarak bilinen ve disleksi olarak adlandırılan bu durum gelişimsel bir bozukluk olarak kabul edilir (Seidenberg, 2018). Disleksi, akıcı ve doğru bir şekilde kelimeyi tanımada, okuma ve kelimeyi doğru yazma becerilerinde yaşanan güçlük ve yetersizlik olarak tanımlanır.

Anlama zorluğu nedir?

Öğrenme güçlüğü, zekâ düzeyi normal olabilen veya normalden daha üst olabilen çocuklarda okuma, yazma, dinleme veya sözel olarak anlatım, yabancı dil öğrenimlerinde veya matematiksel alanda öğrenilen bilgiyi anlamada algılamada veya işlemede zorluk yaşaması demektir. Bu çocuklar aptal veya tembel olarak görülmemelidir.

Öğrenme güçlüğü nasıl tespit edilir?

Öğrenme Güçlüğü Belirtileri Nelerdir?

  1. Konuşma ve telaffuzda gecikme,
  2. Bir şeyi isimlendirirken sözcük bulmada zorluk,
  3. Yaşından daha az sözcük dağarcığına sahip olma,
  4. Yüklemlerde yani temel kelimelerde zorlanıyorsa( gitmek, vermek, almak vb)
  5. Hecelerin yerlerini değiştiriyorsa.
  6. Dinleme ve izlemede güçlük,