Adliyede hangi memurluklar var

Adliyede hangi bölümler var?

Bölge adliye mahkemeleri, başkanlık, ceza daireleri başkanlar kurulu, hukuk daireleri başkanlar kurulu, daireler, bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet başsavcılığı, bölge adliye mahkemesi adalet komisyonu ve müdürlüklerden oluşur.

Adliyede görevli personel kimlerdir?

Adalet daireleri bünyesinde yer alan hâkim ve savcı dışındaki adalet mensuplarını; yazı işleri müdürü, mübaşir, hizmetliler, idari işler müdürü, bilgi işlem müdürü, icra müdürü, icra kâtibi, emanet memuru, cezaevi müdürü, cezaevi muhasebecisi, infaz koruma memuru ve cezaevi memuru olarak sayabiliriz.

Adliyede çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

Adliyede memur olmak için ne yapmalı?

Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve/veya sözlü sınava, 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'nda; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan alanlar başvurabilecektir.

Adli Yargıyı kim yapar?

Adli yargı mahkemelerinin yüksek yargı organı Yargıtay'dır.

Adalet Sarayında ne yapılır?

Adalet Sarayında duruşma salonları, hakim ve savcı odaları, ofisler, hizmet odaları, arşiv odaları, avukat görüşme odaları, yemekhaneler, kafeteryalar, kütüphane, kreş, konferans salonu, postane, banka şubeleri, sağlık ünitesi, polis karakolu, kapalı otopark gibi bölümler yer almaktadır.

Zabıt katibinin görevleri nelerdir?

Katip Ne Demek? Katip diğer adı ile zabıt katibi, mahkemelerde gerçekleşen davalarda, idari duruşmalarda ve diğer resmi kurumlarda yürütülen yasal işlemlerde kayda geçirilmesi gereken ifadelerin birebir transkriptini kaleme alır.