Analiz dokümanı örneği

Analiz dokümanında neler olmalı?

Analiz dokümanında mutlaka ekran görüntüleri ve süreçlere (iş akışları) yer verilmelidir. Kontroller (tarih kontrolleri v.b.) ve kısıtlar mutlaka belirtilmelidir. Implementasyon kısmı için proje başlatma aşamasında fark analizi yapılmış olmalıdır.

Analiz dokümanı nedir?

Doküman analizi, yazılı belgelerin içeriğini titizlikle ve sistematik olarak analiz etmek için kullanılan bir nitel araştırma yöntemidir (Wach, 2013). Dokü- man analizi, basılı ve elektronik materyaller olmak üzere tüm belgeleri incele- mek ve değerlendirmek için kullanılan sistemli bir yöntemdir.

Gereksinim Dokümanları nedir?

BRD, projelerde iş/talep sahibinin proje tamamlandıktan sonra gerçekleştirmeyi istediği ihticayın ne olduğunu ve neden yapıldığını anlatan dökümandır. Bu ihtiyaçlar projenin kapsamını belirler, dolayısıyla ihtiyacın ve beklenenin ne olduğunun net bir biçimde anlatılması gerekmektedir.

BRD dökümanı nedir?

BRD (İş Gereksinimleri Dokümanı), kurumsal analiz çalışmalarında; iş, insan, sistem, kaynak, çıktı ve performans boyutlarında projeyi detaylandıran, projenin başlama amacı ile, hangi çözümleri sağlayacağını, çözümlerin özelliklerini, sınırlamalarını ve gerçekleştirilme sürelerini içeren bir dokümandır.

Kapsam analizi nedir?

Projelerde kapsam analizi projede doğru işlerin yapılması açısından çok önemlidir. … Proje kapsamına neyin dahil ve neyin dahil edilmediğini açıklamak. Sadece proje sonunda ortaya çıkacak ürün, hizmet veya sonucu değil tüm ara sonuçları da içeren proje teslimatlarını tanımı.

Gereksinim analiz nedir?

Bilgisayar bilimlerinde, gereksinim analizi ya da gereksinim çözümleme; çeşitli sistemlerin gerekliliklerini ve olası çelişkili durumlarını göz önüne alarak, yazılımı analiz etmek, belgelemek, doğrulamak ve yönetmek için yeni veya değiştirilmiş bir ürün üzerinde projenin ihtiyaçlarını, sistem gereksinimlerini ve …

Döküman analizi nasil yapilir?

Doküman İncelemesinin Aşamaları: Doküman incelemesi belli başlı beş aşamada yapılabilir (Forster, 1994); ● (1) dokümanlara ulaşma, (2) orijinalliğini kontrol etme, ● (3) dokümanları anlama, ● (4) veriyi analiz etme ve ● (5) veriyi kullanma.