Araştırmanın sınırlılıkları örnek

Araştırma sınırlılıkları ne demek?

Araştırmanın sınırlılıkları ise veri toplama ve çözümlemede kullanılan yönteme ve elde edilecek bulguların niteliğine göre, araştırmadan yapılabilecek çıkarsamaların sınırlarının önceden belirtilmesidir (Jupp, 2006, 325).

Makalenin sınırlılıkları nedir?

Kuramsal/teorik sınırlılıklar, araştırmanın amacı, soruları veya hipotezlerinin, kuramsal, kavramsal ve işlevsel ilişkisinin açık olmadığı, eksik ya da yanlış olduğu durumlardır.

Araştırmanın sınırlılıkları ve Sayıltıları nedir?

Sayıltı: Denenmeyen yargıdır. Sınırlılıklar, araştırmanızın temeli, uygulanması ve sonuçları açısından sınırlarını belirlediğiniz bölümdür.

Kapsam ve sınırlılık nedir?

Kapsam ve Sınırlılıklar: Tezin kapsamında, araştırılacak konunun neleri kapsayacağı (konu, yer ve zaman) belirtilir. … Tez konusu ile ilgili olmakla birlikte tezin içinde ele alınmayacak konular gerekçeli olarak (veri, kaynak, güçlük, zaman, varsa maliyet sınırlamaları vb. durumlar) belirtilerek, açıklığa kavuşturulur.

Konunun seçiliş nedenlerinin Gerekçelendirilerek açıklanmasına ne ad verilir?

Tezin önemi, konunun seçiliş nedenlerinin gerekçelendirilerek açıklanmasıdır. Ayrıca, tezin konusu ve amacı ile doğrudan ilgili önemli çalışmalara değinilerek, bunların önerilen konuyu hangi boyutları ile ele aldığı belirtilir. Ayrıca, tezin kuramsal ve uygulamaya yönelik yararlarına da yer verilir.

Araştırmada kapsam ne demek?

Kapsam, sade bir tanım ile, derginin amacı ya da hedefidir. Yayının okurlarına içeriği ile sunmak istediğidir.

Araştırmada varsayım nedir?

Varsayım, deneylerle yeteri derecede doğrulama olmamış ama doğrulanacağı düşünülen önermelerdir. Çoğu kaynakta faraziye ve hipotez olarak adlandırılır. Kesinliği kanıtlanmamış verilerden hareketle ileri sürülür ve bu doğrultuda oluşan geçici yargıya ya da önermeye verilen isimdir.