Avukatlar neleri gider gösterebilir

ii) Kira, aydınlatma, ısıtma, telefon, kırtasiye, mesleki faaliyet ile ilgili ulaşım, posta, bina, demirbaş, taşıt alımı dolayısıyla alınan borçlara ödenen faizler, onarım giderleri, işin hacmi ile orantılı temsil ve ağırlama giderleri “gider” olarak indirilebilir.10-Mar-2015

Avukatlar hangi vergileri öder?

KDV'nde genel uygulanan oran % 18'dir. Ancak % 8 ve % 1 oranları da bazı mal teslimi ve hizmet ifalarına uygulanmaktadır. Avukatlık hizmetlerinde ise KDV'de, % 18 ve % 8 olmak üzere iki farklı vergi oranı uygulanmaktadır.

Avukat home ofis çalışabilir mi?

[1] Aynı uygulama 1136 sayılı Avukatlık Yasası hükümlerine göre de avukatlar açısında serbest çalışmaları durumunda ofislerini ev ofis olarak (home offıce) çalışmaları mümkün bulunmamaktadır. … Aynı uygulama, 3568 sayılı yasaya göre unvan almış bütün meslek mensupları için (YMM, SMMM ve SM) de geçerlidir.

Avukatlar makbuzu ne zaman kesmeli?

Vergi Usul Kanununa göre fatura ve serbest meslek makbuzlarının kesimi, mal ya da hizmetin sunulduğu, yani işin bittiği ya da karşılığının tahsil edildiği tarihte düzenlenip kesilmek mecburiyetindedir. Geç kesilmesi halinde, usulsüzlük yapılmış olur.

Avukat makbuzu kime keser?

a) Vekalet ücretinin, borçlu (davayı kaybeden) tarafından, doğrudan avukata ödendiği durumlarda, avukat tarafından serbest meslek makbuzunun borçlu (davayı kaybeden) adına düzenlenmesi gerekmektedir.

Baro aidatı gider yazılır mı?

Serbest meslek faaliyetleri dolayısıyla meslek odalarına ödenen aidatlar, mesleki kazancın tespitinde gider olarak indirim konusu yapılabilecektir. Bu cihetle, bir avukatın bağlı bulunduğu baroya yaptığı aidat ödemeleri gider kapsamına girmektedir.

Avukat nasıl fatura keser?

Vergi Usul Kanunu'nun (VUK) 237. maddesi, serbest meslek makbuzunda bulunması gereken bilgileri şöyle sıralar:

  1. Makbuzu düzenleyenin adı, soyadı, unvanı, adresi, vergi dairesi ve hesap numarası
  2. Müşterinin adı, soyadı, unvanı ve adresi.
  3. Alınan para miktarı
  4. Makbuzun düzenlendiği tarih.
  5. Serbest meslek erbabının imzası

28-Oct-2021

Avukat serbest meslek mi?

Avukatlık mesleğinin gelişiminde üçüncü aşama 19 Mart 1969 tarihli 1136 sayılı Avukatlık Yasası'dır. Yasa'nın 1. maddesi "Avukatlığın mahiyeti" başlığını taşımakta olup, "avukatlık kamu hizmeti ve serbest bir meslektir" demektedir.