Ayakta başlama ayakta bitiş

Ayakta başlama rapor başlangıcının ilk tarihi, ayakta bitiş ise son tarihidir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı günüdür. Ayakta bitişte 13.06.2020 yazıyorsa işbaşı tarihi 14.06.2020 dir. Rapor süreleri gün olarak hesap edilir.

Rapor bitiş tarihinde çıkış yapılır mı?

Sağlık raporu almış bir işçinin iş sözleşmesinin feshedilebilmesi için işçinin ihbar süresine altı hafta eklenir (burada altı hafta + ihbar süresi formülü uygulanır). Bu süre dolduktan sonra işveren isterse işçiyi işten çıkarabilir.

Rapor ne zaman başlar ne zaman biter?

– Sigortalılara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulunca verilmesi gerekir.

Doktor raporlarını nasıl görürüm?

Sağlık Bakanlığı ve e-Devlet ortaklığıyla vatandaşlara sunulan istirahat raporu sorgulama işlemi birkaç adımda tamamlanıyor. Vatandaşlar aynı zamanda raporlarının çıktılarını da barkodlu belge şeklinde e-Devlet üzerinden alabiliyor.

Ayakta istirahat raporu nedir?

Çalışanın kaza geçirmesi, hastalanması gibi sağlık sorunu nedeniyle, doktor tarafından çalışanlara istirahat raporu verilebiliyor. Bu belge İş görmezlik belgesi olarak da tanımlanıyor. Raporda görülen iş görmeme sürelerinde işveren işçiyi çalıştıramıyor.

İşçi Raporluyken iş akdini feshedebilir mi?

Kural olarak, işçinin iş akdinin askıda olduğu kabul edilen raporlu dönemde feshedilemez. Ancak sözleşmesinin askıya alınma sebebi dışında bir sebeple, örneğin kavga ya da yaralama nedeniyle, iş akdinin haklı nedenle derhal feshedilmesi mümkündür.

Iş göremezlik raporu kaç gün içinde bildirilir?

Tebliğ ile raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatin bittiği günü takip eden 5 iş günü içinde, 10 günden fazla olan istirahatlerde de 10 günlük sürelerin bitimini takip eden 5 iş günü içinde internet üzerinden yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

Işçi bir yılda toplam kaç gün rapor alabilir?

Eski adıyla SSK (4/a) veya BAĞ-KUR(4/b) kapsamında çalışanlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından ayaktan tedavilerde verilecek rapor sürelerinin toplamı 40 günü geçemez. İstirahat süresinin 40 günü aşması durumunda raporun sağlık kurullarınca düzenlenmesi gerekir.