Aylık prim ve hizmet belgesi düzeltme cezası

Mahkeme kararıyla denetim personellerinin yaptığı inceleme, soruşturma ve denetim neticesinde Aylık Prim ve Hizmet Bildirgesi'nde belirtilen kazancın eksik ya da yanlış bildirilmesi halinde brüt asgari ücretin 2 katı tutarında ceza ödenir.Feb 1, 2021

Geriye dönük SGK cezası ne kadar?

Kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kanunla kurulan kurum ve kuruluşlar ile bankalar, 85. maddenin uygulanmasıyla ilgili Kurumca istenilecek bilgileri ve belgeleri yazılı olarak en geç bir ay içinde vermemeleri halinde, aylık asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezası uygulanır.

SGK eksik prim yatırma cezası nasıl hesaplanır 2021?

İşverenin sigorta primlerini ödememesi cezasına örnek verecek olursak; 3 yıldır çalışan ve SGK primi eksik ödenen işçi için 36 ay x 2 = 72 aylık asgari ücret tutarı kadar idari para cezası söz konusu olur.

Idari para cezasını kim öder?

Yukarıdaki mevzuat hükümlerinden de anlaşılacağı üzere, SGK tarafından uygulanan idari para cezasından ilgili memur veya personelin sorumlu tutulması yanında, duruma göre amiri de sorumlu tutulabilecektir.

SGK idari para cezası ne zaman gelir?

İdari para cezaları, ilgiliye tebliğ ile tahakkuk eder, yani hüküm ifade etmeye başlar. Tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde SGK'ya ya da SGK'nın ilgili hesaplarına yatırılır. Eğer bu süre içerisinde ödeme yapılmaz ise aynı 15 günlük süre içinde Kuruma (tebliğ eden SGK birimine) itiraz edilebilir.

1 yıl içinde tekrar sigortasız işçinin tespiti halinde ne kadarlık idari para cezası kesilir?

İşverenin, çalıştırdığı işçiler için işe giriş bildirgesi vermediği 1 yıl içerisinde 2. kez tespit edilirse o işverene her sigortalı için aylık brüt asgari ücretin 5 katı tutarında ceza kesilir. Kamu idareleri ve bilanço esasına uygun defter tutmak zorunda olanlar aylık brüt asgari ücretin 3 katı tutarında ceza öder.

Geriye dönük sigorta primi ödenir mi?

Cevap: Sosyal güvenlik sistemimizde geçmişe yönelik boş günlere toplu prim ödeyerek emekli olma usulü yok. … Anneniz doğumlarını borçlandıktan sonra sigortalı bir işte çalışarak 905 gün prim ödeyip kalan 1230 gün (41 ay) prim eksiğini isteğe bağlı olarak ödeyebilir.

SSK primi yatırmayan işveren nereye şikayet edilir?

Sigortasız işçi çalıştırma birçok farklı yöntem ile SGK'ya ihbar edilebilmektedir: SGK tarafından kurulan ALO 170 hattı aranarak, SGK'nın internet sitesi üzerinden online olarak, Son olarak; kişinin bulunduğu il ve ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumlarına şikâyet dilekçesiyle ihbar edilebilir.