Behçet hastalığı bitkisel ilaçlar

Behçet hastalığına ne iYi GELiR?

BEHÇET HASTALIĞININ TEDAVİSİ Ağız ve genital ülserler, cilt ve eklem bulgularına kolşisin, steroidler, steroid olmayan anti-inflamatuar ilaçlar ve bazı topikal pomadlar kullanılabilir. Daha ciddi tutulumlarda, siklofosfamid, azatioprin, siklosporin, anti-TNF ilaçlar, yüksek doz steroid gibi tedaviler tercih edilebilir.

Damar tutulumu nedir?

Damarların iltihabi tutulumu, damar duvarının kalınlaşmasına, zayıflamasına ve damar boşluğunun daralmasına neden olmaktadır. Bu değişiklikler vücuttaki tüm kan damarlarını etkileyebilmekte, dolayısıyla Behçet sendromunda birçok organ ve sistemi ilişkilendiren belirti ve bulgular gözlenebilmektedir.

Behçet hastaları nelerden uzak durmalı?

Behçet Hastaları Nelerden Uzak Durmalı?

  • Sigara, alkol gibi zararlı maddelerden uzak durulması gerekir.
  • Hamur işleri tüketimini sınırlamak gereklidir.
  • Şekerli gıdalardan uzak durulması gerekir.
  • Çiftlik tavukları, balıkları, suni yem ile beslenmiş hayvani gıdalar tüketilmemelidir.
  • Süt tozu, krema, kaymak gibi ürünler,

Behçet hastalığı nasıl tedavi edilir?

Hastalığın nedeninin tam olarak bilinmemesi nedeni ile özel bir tedavisi yoktur. Ağız aftları için antiseptikli gargaralar ve kortizonlu kremler kullanılır. Behçet hastalığında göz, sinir sistemi ve sindirim sistemi tutulumu varsa kortizon içeren ilaçlar yaygın olarak kullanılır.

Behçet hastalığı ne tetikler?

Tıp uzmanları tarafından Behçet hastalığının nedeninin vücudun bağışıklık sistemindeki bir bozukluk nedeniyle enfeksiyona karşı tepki belirtileri göstermesi olduğu düşünülmektedir. Otoimmun hastalıklar bağışıklık sisteminin yanlışlıkla kendi sağlıklı hücrelerine saldırması anlamına gelir.

Behçet hastalığı tehlikeli midir?

"Behçet hastalığından ölen var mı?" diye soracak olursanız, Behçet hastalığından ölüm oranı azdır. Büyük damar genişlemeleri ve yırtılmaları, damar trombozları, gastrointestinal kanama ve perforasyonları sebebiyle ölüm olabilir.

Behçet romatizması nedir?

Behçet Hastalığı, ağızda ve cinsel bölgede tekrarlayan yaralar, deri, göz, eklem, damar ve sinir tutulumuyla seyreden iltihaplı bir romatizma hastalığıdır. İlk kez 1937'de bir Türk dermatolog Hulusi Behçet tarafından tarif edildiğinden, onun adıyla anılır.