Beyin damarı tıkanması felç

BEYİN DAMARLARININ TIKANMASI Ani ortaya çıkan beyin, beyincik veya omurilik işlev kaybında ilk akla gelen nedenlerden biridir. Damar tıkanıklığı sırasında yüz, kol veya bacak gibi bölgelerin komutasını yapan beyin bölgesi etkilendi ise hastalar “felç” olarak isimlendirilen hareket zaafiyeti ile başvururlar.

Beyin damarı tıkanması tedavisi var mı?

Beyin damar tıkanıklığı tedavisinde pek çok tedavi şekli vardır.Bunlardan birkaçı; İlaç tedavisi, spesifik ilaç tedavisi(atardamar yada toplardamar içine pıhtı çözücü spesifik ilaç verilmesi) Cerrahi tedavi. Nöroradyolojik(damar lümenini açmaya yönelik çeşitli uygulamalar örn:stentleme) girişimlerdir.

Beyin damarı tıkanıklığı nelere yol açar?

Örneğin beyin damarı tıkanmışsa kol ve bacaklarda kuvvet kaybı, hissizlik, uyuşma, konuşma sorunları gibi belirtiler görülürken; koroner arter hastalığı olarak bilinen kalp damarlarında tıkanıklık göğüs ağrısı, sol kolda ağrı, uyuşukluk gibi şikâyetlere neden olur.

Beyin damarı tıkanması nedir?

Boyunda ve kafa içerisinde yer alan damarlarda meydana gelen tıkanmalara beyin damar tıkanıklığı denir. Bu durum sonucunda bazı hastalarda bir sağlık sorunu görünmezken bazı hastalarda ise yaşamını kaybetmeye kadar ciddi sorunlar ortaya çıkmaktadır.

Beyin damar tıkanıklığı tedavi edilmezse ne olur?

Beyne kan taşıyan damarlarda pıhtılaşma oluşması ile tıkanan damar, beynin görevini yapmasını engelliyor; tedavi edilmezse felce hatta ölüme sebep olabiliyor.

Beyin damar tıkanıklığına hangi bitki iyi gelir?

En İyi Damar Açıcı Bitkiler

  • Zencefil.
  • Sarımsak.
  • Zerdeçal.
  • Yaban Mersini.
  • Keşişkülahı

Beyin damar tıkanıklığı hangi testle anlaşılır?

Damar tıkanıklığı hangi testle anlaşılır? Genellikle ultrason, Emar, bilgisayarlı tomografi ve anjiografi gibi radyolojik yöntemlerle damarlar direkt olarak görüntülenir.

Damar tıkanıklığı nelere yol açar?

Kalp Damar Tıkanıklığının Nedenleri Damar tıkanıklığının en önemli nedeni genetik yatkınlıktır. Özellikle anne ya da babada damar tıkanıklığı varsa çocukta da olma riski yükselir. Diğer önemli etkenler ise yüksek kolesterol, şeker hastalığı,yüksek tansiyon, obezite, hareketsiz yaşam ve sigara kullanımıdır.