Boşnak soka tarifi

Boşnak Turşusu Soka (Kaymaklı Biber Turşusu) Nasıl Yapılır? Boşnak biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayın ve içlerini bolca tuzlayıp büyük bir tepsiye dizin. Bir gece bu şekilde bekletin. Biberler hazır olduktan sonra bir karıştırma kabında beyaz peyniri çatalla ezin ve kaymakla karıştırın.

Arnavut Sokası nasıl yapılır?

Biberlerin içini peynirle doldurup kavanoza atıyoruz. Bu işlem biber bitene kadar devan ediyor. biberler kavanoza doldurduktan sonra diğer kaptaki kaymaklı karışımı döküyoruz. Kavanozları kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz. 15 gün sonra açıp yiyebilirsiniz.

Soka turşusu nasil yapilir?

Soka Tarifi Nasıl Yapılır? Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp kaya tuzu ile içlerini iyice ovup, üzerini temiz bir bezle örterek bir gece bu şekilde bekletilir. Ertesi gün içine biriken sular dökülür ancak biberler yıkanmaz. Bu şekilde turşu kurulacak hale gelir.

Sokanın içinde ne var?

Soka, Boşnak mutfağına özgü sütlü-kaymaklı bir turşu uygulamasıdır. Sofrada kahvaltılık yahut turşu-meze olarak çokça yer bulur….Malzemeler :

  • Boşnak biberi.
  • 1 lt keçi veya koyun sütü
  • 1/2 lt süt kaymağı
  • 750 gr beyaz peynir.
  • Tuz.

16 Sept 2015

Soka neden yapılır?

Öncelikle Boşnaklar'ın "Soka biberi", "Yugoslav biberi" yahut "Arnavut biberi" denen sarı, dip kısmına doğru koni gibi sivrilen biberlerin orta boy yahut küçüklü olanları kullanılır. Bir diğer olmazsa olmazı, peynire ilave olarak sütü mayalarken kaymak kullanılması.

Arnavut Longu nasıl yapılır?

Long (Arnavut Kahvaltılığı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biberleri doğrayıp biraz kızartıyoruz çok yumuşak olmamalı ve çok sertte kalmamalı.
  2. Daha sonra lorumuzu ekleyelim karıştırıp süt ile ıslatalım ve longumuz hazır.
  3. Buzdolabında bir kavanozda bekletirsek daha güzel olur denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun 😊

2 Jun 2016

Izvar nasıl yapılır?

Talimatlar

  1. İlk önce lor ve süzme yoğurt genişçe bir kaba alınıp çırpma teli ile pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılıp tuz eklenir.
  2. Kullandığınız lor tuzlu olabilir. …
  3. Yeşil biberlerin çekirdekleri çıkartılıp doğranır.
  4. Yoğurtlu ve lorlu karışıma eklenir.
  5. Tüm malzeme karıştırılıp,cam kavanoza doldurulur.

Boşnak tursusu nasil yapilir?

Boşnak Turşusu Soka (Kaymaklı Biber Turşusu) Nasıl Yapılır? Boşnak biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayın ve içlerini bolca tuzlayıp büyük bir tepsiye dizin. Bir gece bu şekilde bekletin. Biberler hazır olduktan sonra bir karıştırma kabında beyaz peyniri çatalla ezin ve kaymakla karıştırın.