Boyun fıtığı fizik tedavi sonrası ağrı

Fizik tedaviden sonra ağrılar artar mı?

Fizik tedavi sırasında ağrı olur mu? Fizik tedavinin başlangıcında bazı hastalar ağrılarının arttığını ifade ederler. Ancak bunun bilimsel bir dayanağı yoktur. Hastanın durumunda o sırada biraz değişiklik olmuş; ödem ve enflamasyonu artmış olabilir.

Fizik tedavi boyun fıtığa iyi gelir mi?

Boyun fıtığı, tedavisi mümkün bir hastalıktır. Hastaların büyük çoğunluğu ilaç veya fizik tedavi yöntemlerinden yararlanır. Boyun fıtıklı hastaların ancak onda biri cerrahi tedaviye aday olur.

Boyun fıtığı ne kadar sürede iyileşir?

Çoğu insan 6 hafta içinde iyileşir ve normal aktiviteye döner. Semptomlar devam ederse, ameliyat önerilebilir.

Fizik tedavinin yan etkileri var mı?

Fizik tedavi sağlıklı dokulara hiç bir zarar vermez. Bir hasta 10 seans da 100 seans da fizik tedavi görebilir. Bunun hastaya herhangi bir zararı yoktur.

Fizik tedavide verilen akımı ne işe yarar?

Verilen elektrik akımı ile beraber sinir uçları uyarılarak vücut harekete geçer. Tıpkı bunun gibi yağ hücreleri de uyarılarak metabolizmayı hızlandırır böylece istenilen sonuca ulaşılır. Bu yöntemin kullanıldığı alanlardan birisi de fizik tedavi ve rehabilitasyon sırasında yani sağlık alanında kullanılır.

Boyun fıtığı egzersiz ile iyileşir mi?

Ayakta yapılan neredeyse bütün egzersizler boyun fıtığına iyi gelmektedir. Boyun fıtığının tedavisinde büyük pay oynayan egzersizler, boynun rahatlamasını sağlamaktadır.

Boyun fıtığı ağrısına hangi ağrı kesici iyi gelir?

Non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlar (NSAID' ler) boyun fıtığı sonucu oluşabilecek çevre dokular ve sinirlerdeki inflamasyonun (tahrişin) kontrolünü sağlayabilir. Bunlar içinde ibuprofen, naproxen, diklofenak gibi reçete ile satılan çeşitli ilaçlar vardır.