Ciltte delik hastalığı

Tripofobi, yüzeylerde bulunan birbirine yakın kümeler halinde konumlanmış delikler nedeniyle korku ve endişe duyulması ya da iğrenme hissedilmesi ile karakterize bir rahatsızlık türüdür.Jun 22, 2020

Delikli deri hastalığı neden olur?

Tripofobi rahatsızlığını kesin nedeni tam olarak belirlenemedi. Ancak yapılan araştırmalara göre delik korkusunun yılanlar ve mavi gözlü ahtapot gibi zehirli hayvanlarda bulunan yuvarlak şekil kümelerinin kişilerdeki tesirinden kaynaklandığını ileri sürmekteydi. Son dönemde ise farklı teoriler de ortaya atılıyor.

Megalofobi nedir?

Bu fotoğrafı gördüğünüzde dizleriniz titriyor mu? Eğer titriyorsa, siz de megalafobi, yani büyük şey korkusu olabilir.

Delik hastalığı gerçek mi?

Evet arkadaşlar bu gerçek bir hastalık. Psikolojik olarak sizi rahatsız eden bir durumdur. Küçükken yaşanan travmatik bir olayın sonucunda oluşur. Tripofobi ya da halk tabiri ile delik korkusu bazen kalıcı bazen de geçicidir.

Delik hastalığı nasıl olur?

Tripofobisi olan kişiler, delikler, lekeler veya çatlaklar gördüklerinde iğrenme, rahatsızlık, terleme, kaşıntı, çarpıntı, mide bulantısı, baş dönmesi ve nefes darlığı ile tepki verdiklerini bildirmektedir. Bazı durumlarda, bu semptomlar gerçek panik ataklara bile dönüşebilir.

Tripofobi yi nasıl yenerim?

İlaç tedavisinden çok hekimler tripofobi rahatsızlığında bilişsel davranışçı tedaviler uygulamayı tercih eder. Bilişsel davranışçı psikoterapiler ve diğer terapi yöntemleri kişilerin aşırı korku, kaygı ve strese sebep olan gerçekçi olmayan düşünce kalıplarını değiştirebilmesi hedeflenir.

Balık pullanması hastalığı nedir?

Balık pulu hastalığı görülen kişilerin ciltlerinde oluşan ölü deri hücreleri dökülmez ve atılamazlar. Böylece ölü deri hücreleri cildin yüzeyinde birikiyor ve yama gibi kalınlaşmış bir kuru tabaka oluşuyor. Cildin bu görünümü balık puluna benzediği için hastalığa balık pulu adı konulmuştur.

Glossofobi nedir?

Glossofobi veya konuşma kaygısı halka açık konuşma ya da genel olarak konuşma korkusudur. Kelime glossofobi Yunancadaki γλῶσσα glōssa, dil anlamına gelir, ve φόβος phobos, korku veya endişe anlamına gelir.