Diş tartarı nasıl oluşur

Ağız çok farklı çeşitlerde bakteri bulunur. Bu bakteriler gıda parçacıklarıyla birleştiğinde, dişlere zarar veren bir asit üretir ve plak oluşur. Yapışkan bir yapıya sahip olan plak, temizlenmediği takdirde gıdalardaki kalsiyum ve diğer maddeleri de toplayarak sertleşir. Bunun sonucunda da diş taşı, yani tartar oluşur.18-Aug-2021

Diş tartarı nasıl yok edilir?

Tuz da antimikrobiyal madde olduğundan kısa sürede plak ve tartarlardan kurtulmanızı sağlar. Karbonat ve tuzu karıştırıp, diş fırçanızı ıslatıp bu karışıma batırın. Dişlerinizi nazikçe bu karışımla fırçalayın. Ardından ağzınızı suyla çalkalayıp tükürün.

Tartar oluşumu nasıl engellenir?

Diş Taşının Oluşumu Nasıl Engellenir? Düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi ziyareti, diş taşının tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Her altı ayda bir veya önerilen sıklıkta bir diş hekimini ziyaret etmek, diş hekiminin diş taşının tekrar oluşup oluşmadığını görmesini sağlar.

Diş taşı kaç günde oluşur?

Diş bakımında yapılan ihmaller 14 gün gibi kısa bir zaman zarfında diş taşına dönüşebilirler. Diş taşına dönüşen besinler arasında bol karbonhidratlı ve şekerli ürünler de bulunmaktadır. O yüzden bu ürünlere dikkat etmekte fayda vardır.

Diş taşı neden Temizletilir?

Ağız ve diş temizliğinin düzenli sağlanması halinde bakteri plağının oluşması engellenir ve bu sayede diş taşı olması da doğal olarak oluşmamaktadır. Dişlerin düzenli fırçalanması ile bu durumdan etkilenmek en aza indirilebilmektedir. Diş taşlarının düzenli bir şekilde diş hekimlerince temizletilmesi gerekmektedir.

Evde diş taşı nasıl temizlenir?

Diş taşı temizleme yöntemleri denince akla ilk olarak karbonat gelir. Karbonatın gücünü Hindistan cevizi ile ikiye katlayabilirsiniz. Diş taşı ceviz kabuğu kullananlar tarafından en iyi şekilde giderilmektedir. Cevizin kabuğu kadar kendisi de bu konuda uzmandır.

Karbonat ve tuz diş taşını temizler mi?

Karbonat antibakteriyel özelliği sayesinde plak ve tartarı yok eder, ayrıca dişlerin beyazlamasına da yardımcı olur. Antrasit içeriği ile ağız içi pH seviyesini dengeler. Tuz da antimikrobiyal madde olduğundan kısa sürede plak ve tartarlardan kurtulmanızı sağlar.

Diş Tartarı geçer mi?

Dişlerinde tartar oluşan bireyler diş tatarı temizleme aletleri yardımıyla diş temizliklerini yapabilirler. Ayıraca diş tartarlarınızı doğal yöntemlerle temizlemenizde mümkündür. Sirke, karbonat, çilek gibi doğal ürünlerle dişlerde oluşan tartarları giderebilirsiniz. Ancak tam ve kesin bir sonuç alamayabilirsiniz.