Fesleğen tohumu ne zaman ekilir

Saksıda fesleğen tohumu ekimi için en uygun zaman mart ayıdır. Bahçede fesleğen tohumu ekimi içinse havaların biraz daha sıcak olduğu mayıs ayı tercih edilir.

Kokulu fesleğen ne zaman ekilir?

Fesleğen eğer saksıda yetiştirilecekse, Mart ayında tohumlar ekilmeli. Bahçeden yetiştirmek istiyorsanız, tohumlarını Mayıs ayında ekmeniz daha doğru olur.

Fesleğen kaç ayda büyür?

Saksıya ektiğiniz fesleğenler ortalama 7 gün içinde köklenmeye başlayacaktır. Fesleğenin mutlaka gün ışığı gören yerde olmasına dikkat edin çünkü fesleğenin tek ihtiyacı gün ışığı ve sıcak havadır. Fesleğen sık sulama istemez hafta da bir kez derinlemesine sulamanız yeterli olacaktır.

Fesleğen tohumu nasıl üretilir?

Fesleğen sevenler tohumlarından bitkiyi çoğaltabilirler. Çoğaltmak için açan fesleğen çiçeğinin kuruması bekleyip nazik bir şekilde kuruyan çiçeği avuç içerisinde ovalayarak fesleğen tohumunu elde edebilirsiniz. Tohumlar mercimekten ufak siyah ve kahverengi olarak elinizde kalacaktır.

Fesleğen kışın ekilir mi?

Öncelikle fesleğeni saksıda yetiştirecekseniz Mart ayında ekmeniz gerekir. Eğer bahçede yetiştirecekseniz Mayıs ayında ekmek idealdir. … Fesleğeni ekmek için humus bakımından zengin, torflu toprak tercih edin. Fesleğeni mutlaka güneş ışığı alan ortamlarda yetiştirin.

Fesleğen kışın nasıl bakılır?

Fesleğenin mutlaka gün ışığı gören yerde olmasına dikkat edin çünkü fesleğenin en önemli ihtiyacı gün ışığı ve sıcak havadır. Fesleğen sık sulama istemez hafta da bir kez derinlemesine sulamanız yeterli olacaktır. Kökleri sığ bir bitki olduğundan toprağın yüzeyi kuruduğunda sulamalısınız.

Fesleğen her mevsim ekilir mi?

Fesleğen tohumu ekiminde mevsimlerin büyük önemi vardır. Saksıda fesleğen tohumu ekimi için en uygun zaman mart ayıdır. Bahçede fesleğen tohumu ekimi içinse havaların biraz daha sıcak olduğu mayıs ayı tercih edilir.

Fesleğen tohumu ne kadar sürede çıkar?

Saksıya ekilen fesleğen tohumları 10 gün içinde çimlenmeye başlar. Bahçeye ekim yapıldığı sırada havanın daha sıcak olması ve bahçede fesleğenin daha kısa sürede gelişmesine katkı sağlayacak domates ve salatalık gibi sebzelerin bulunması, bahçede fesleğen tohumu çimlenme süresini kısaltır.