Finansman gider kisitlamasi hesaplama

Finansman gider kısıtlaması 2021 nasıl hesaplanır?

Buna göre, (C) A.Ş. tarafından, 2021 yılının birinci geçici vergilendirme döneminde 125.000 TL'lik finansman giderinin 'luk kısmı olan (125.000 TL x =) 12.500 TL finansman gider kısıtlaması düzenlemesi uyarınca kurum kazancının tespitinde KKEG olarak dikkate alınacaktır.

Finansman gider Kisitlamasi ne demek?

Finansman gider kısıtlaması, yabancı kaynakları öz kaynaklarını aşan kurumlar vergisi mükellefleri hakkında uygulanacaktır. Ayrıca, finansman gider kısıtlaması uygulamasında, yabancı kaynak ve öz kaynak mukayesesi gerektiğinden düzenleme bilanço esasına tabi mükellefler için geçerlidir.

Finansman gider kısıtlaması hangi hesapları kapsar?

Yabancı kaynak kullanımına ve bu kaynağın kullanım süresine bağlı olarak doğan her türlü faiz, komisyon, vade farkı, kâr payı, kur farkı, faktoring kuruluşlarına verilen iskonto bedelleri ve benzeri adlar altında yapılmış olan gider ve maliyet unsurları kısıtlamaya tabi kalemlerdir.

Finansman gider Kisitlamasi beyannamede nereye yazılır?

Hesaplanan finansman gider kısıtlaması rakamı beyanname üzerinde KKEG olarak gösterilecek olup, gelir tablosunda gider yazılan finansman giderleri üzerinde herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

Finansman gider kısıtlaması yüzde kaç?

Buna göre, (C) A.Ş. tarafından, 2021 yılının birinci geçici vergilendirme döneminde 125.000 TL'lik finansman giderinin %10'luk kısmı olan (125.000 TL x %10=) 12.500 TL finansman gider kısıtlaması düzenlemesi uyarınca kurum kazancının tespitinde KKEG olarak dikkate alınacaktır.

Finansman gider kısıtlaması hangi hesapta izlenir?

Konu ve Kapsam: 2021/01 geçici vergi dönemi itibariyle Türk vergi sisteminde ilk defa yerini alacak olan finansman gider kısıtlaması uygulamasında, finansman gideri kavramı ile 780-Finansman Gideri Hesabı altında takip edilen giderler önem arz eden bir hususu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Finansman gider Kısıtlamasında finansman giderleri nelerdir?

Finansman giderleri: Yabancı kaynağın kullanım süresine bağlı olarak doğan her türlü faiz, komisyon, vade farkı, kâr payı, kur farkı, faktoring kuruluşlarına verilen iskonto bedelleri ve benzeri adlar altında yapılmış olan gider ve maliyet unsurlarını, ifade ettiği belirtilmiştir.