Garlic tea nasıl kullanılır

Sarımsak çayı ne zaman içilmeli?

Prof Dr Ender Saraç gibi kişiler kilo vermek isteyen ve sağlıklı yaşamak isteyen kişilere sarımsak çayını öneriyorlar. Sarımsak çayından en iyi şekilde faydalanılmasını sağlamak için uzmanlar, her gün sabah ve akşam saatleri içerisinde içilmesini tavsiye ediyorlar.

Sarımsak çayı Zayiflatir mı?

Öğünlerden yarım saat önce aç karnına tüketilen sarımsak çayı kilo vermeye yardımcı olarak zayıflamayı kolaylaştırır. Tek başına sarımsak çayı tüketimi zayıflama konusunda yetersizdir. Sağlıklı ve dengeli bir diyet ve egzersiz ile desteklenen sarımsak çayı diyeti kilo vermede zorluk yaşayanlara yardımcı olur.

Sarımsak çayı neye iyi gelir?

Malzemeler: 3-4 diş sarımsak. 1/2 fincan limon suyu. 1/2 fincan bal….

  1. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  2. Kanseri tedavi eder ve önler.
  3. Kilo kaybına katkı sağlar.
  4. Enerji verir.
  5. Enfeksiyonlarla savaşır.
  6. Kolesterolü düzenler.
  7. Kan basıncını azaltır.
  8. Mide kanserini tedavi eder.

Sarımsak çayı nasıl hazırlanır?

Sarımsak Çayı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları, rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  2. İnce bir dilim kestiğiniz taze zencefilin kabuk kısmını alın.
  3. Sıcak suyu küçük bir cezveye aktarın. …
  4. Ocaktan aldığınız çay karışımına zerdeçalı katın ve kendi sıcaklığında 3 dakika kadar demlendirin.

Zencefilli sarımsaklı zayıflama çayı nasıl yapılır?

Zencefilli su kaynadıktan sonra içine ezilmiş sarımsakları koyun. Karıştırıp, ocaktan alın. Yaklaşık 10 dakika demlenmesini bekleyin. Sarımsak çayı demlendikten sonra süzgeç yardımı ile süzüp, az miktar limon sıkıp, içebilirsiniz.

Sarımsak çayı toz zencefille olur mu?

Zencefilden ince bir dilim kesip kabuğunu soyun. Sıcak suyu cezveye alıp içine sarımsak ve zencefili ilave edin. 2 dakika kadar kaynattığınız çaya toz zerdeçalı ekleyip demlenmesi için 3 dakika bekleyin. Çayı bir fincana süzüp içine bal ve limon suyunu ekleyin.

Soğan sarımsak çayı nasıl yapılır?

Kaynayan bir buçuk su bardağı suyun içine kıyılmış bir diş sarımsağı ekleyin. Bir iki dakika sonra içerisine bir çay kaşığı kadar limon suyu ve bir dilim zencefil ekleyin iki dakika sonra ocaktan alın. Biraz ılıktıktan sonra içerisine yarım çay kaşığı bal ekleyip tüketin.