Hassasiyet giderici ajanlar

Başka bir çalışmada dört farklı hassasiyet giderici ajan kullanılmıştır. Bu ajanlar oksalik asit (MS Coat, Sun Medical, Japonya), potasyum fluorid (Viva Sens, Ivoclar Vivadent, Lihtenştayn), kalsiyum fluorid (Tubulicid, DentalTherapeutics, İsveç) ve HEMA/ gluteraldehittir (Gluma, Heraeus Kulzer, Almanya).

Dentin aşırı hassasiyeti nedir?

Dentin aşırı hassasiyeti dişte herhangi bir dental defekt veya patoloji olmadığı halde termal, buhar- laşma, dokunma, osmotik veya kimyasal uyarılara cevap olarak artan, açık dentin yüzeyinde oluşan kısa süreli ve keskin ağrı reaksiyonu olarak tanımla- nabilir.

Diş eti hassasiyeti nasıl tedavi edilir?

Duyarlılığınız basit bir diş minesi aşınması ya da diş eti çekilmesi sonucu oluşmuşsa aşağıda detaylarını bulabileceğiniz 4 altın kuralı mutlaka uygulayın:

  1. Hassasiyeti Azaltan Diş Macunlarını Kullanın. …
  2. Florür İçeren Ağız Gargaralarını Deneyin. …
  3. 3. Dişlerinizi Temiz Tutun. …
  4. Yumuşak Bir Diş Fırçası Kullanın.

Oct 10, 2557 BE

Dentin hassasiyeti tedavisi nedir?

Dentin hassasiyetinin tedavisinde evde veya muayenehanede uygulabilen çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur. Evde uygulanabilen tedavi seçeneğinde, diş macunları, ağız gargaraları veya hassasiyet giderici çikletler kullanılır. Bu materyaller dentin tübüllerini tıkayarak veya sinir iletimini bloke ederek etkili olurlar.

Dentin hassasiyeti neden olur?

Diş Hassasiyeti Oluşum ve Sebepleri Dentin bölgesinde küçük açıklıklar bulunur. Bu açıklıkların içerisinde pulpa bölgesinden gelen sinir demetleri mevcuttur. Dentin bölgesi açığa çıkınca sinir demetleri, sıcak, soğuk ve baskıdan etkilenirler. Bu da hassasiyete sebep olur.

Aşırı kole hassasiyeti tedavisi nedir?

AŞIRI KOLE HASSASİYETİ Tedavisi tübüllerdeki sıvı akışını azaltmaya ve pulpadaki sinir iletimini bloke eden ajanların kullanımına dayalıdır. Tedavi planlamasında sadece tedavisi değil etiyolojik ve eğilim faktörleri dikkate alınmalıdır.

Hipersensitif dentin nedir?

Dentin hipersensitivitesi, Açığa çıkmış dentinde kimyasal, termal, mekanik veya osmotik stimuluslara cevap olarak ortaya çıkan ve stimulus ortadan kaldırıldıktan sonra geçen, herhangi bir dental defekt veya patoloji ile açıklanamayan kısa süreli, keskin bir ağrıdır.

Diş eti hassasiyeti nasıl geçer evde?

Tuzlu suyla gargara ağızdaki mikrop ve bakterileri yok ederek diş eti iltihabının önüne geçer. Ayrıca dişlerdeki sızlama ve hassasiyeti ortadan kaldırır. Üstelik yapımı da çok kolaydır. Tek yapmanız gereken bir bardak suya bir çay kaşığı tuz eklemek ve dişinizi fırçaladıktan sonra bu suyla ağzınızı çalkalamak.