Hastane temizliğinde risk sınıflaması

Hangisi Orta riskli temizlik alanıdır?

3. Orta riskli alanlar: Günlük kullanım alanları, mutfak, genel klinikler, koroner yoğun bakım ünitesi, laboratuvarlar, radyoloji, bekleme salonları, poliklinikler, eczane, tedavi girişim odaları, bekleme odaları, morg, kafeterya ve bu alanların içinde bulunan veya bu alanlarla ilişkili olan asansörler, merdivenler, …

Orta riskli alanlarin temizliği nasil yapilir?

ORTA RİSKLİ ALANLAR Hasta odalarının temizliğinde: Çöp kovaları yıkanıp kurulanmalı ve temiz poşet geçirilmelidir. Temizlikte su ve deterjan kullanılmalıdır. Lavabolar, hasta yatağı, etajer, sandalye ve yemek masası deterjanlı su ile hergün. Pencere kenarlarının tozu günlük olarak alınmalıdır.

Kan ve diğer vücut sıvıları döküldüğünde çamaşır suyu sulandırma oranı nedir?

Kan ve vücut sıvıları döküldüğünde yapılacak temizlik: 1/10 luk sodyum hipoklorit solüsyonu (çamaşır suyu) veya uygun oranda hazırlanmış klor tableti ile temizlenmeli ve temiz su ile durulanmalıdır. Kullanılan tüm malzemeler kırmızı atık torbasına konulmalıdır.

Terminal dezenfeksiyon ne demek?

Terminal temizlik ‐ dezenfeksiyon: – Hasta taburcu olduktan sonra (yeni hasta yatmadan önce) odanın kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyonu. – Bir önceki hastanın bakımı süresince odadaki yüzeylere bulaşan mikroorganizmaların yok edilmesi/azal\lması amaçlanır.

Temizlik sırasında uyulması gereken temel kurallar nelerdir?

Temizlik Yapılan Yerdeki Alanları Koruyun. Etraftaki alanları hasarlardan korumak sizin görevinizdir. Etraftaki yerleri, halıları, ve duvarları yapışkan bant, kapı paspası ya da örtü kullanarak koruyun. Fırçalama ya da cila çıkarma sıvılarının etraftaki alanlara taşmasını önleyin.

SARI bez ve kova hangi alanlarda kullanilir?

BölümKova RengiBez Rengi
Tuvalet hariç bütün ıslak alanlarSarıSarı
Bütün kuru alanlar (kapı, pencere, mobilya, ayna, vb.)MaviMavi
Tuvaletler ve laboratuvar alanlarıKırmızıKırmızı

1 100 oranında çamaşır suyu hazırlanması nasıl yapılmalıdır?

Genel temizlik için 100 ölçü suya 1 ölçü çamaşır suyu yeterli olur, yani 10 litre suya 100 cc çamaşır suyu eklenerek elde edilecek solüsyonla yerler silinebilir; tuvalet ve lavabolar temizlenebilir.