Ineklerde sinir zedelenmesi tedavisi

Hayvan neden kalkmaz?

Yatıp kalkamayan ineklerde kas yıkımlanması, bazen sinir zedelenmeleri söz konusu olabilir. Çeşitli toksinlerin, doğum öncesindeki aşırı yağlanmanın (obezite), Mastitis, Metritis (rahim yangısı) veya Peritonitis'in (karın zarı yangısı) konu ile ilgisi olabilir. Doğum öncesi dönemde besleme hataları da akla gelir.

İneklerin kaymaması için ne yapmalı?

İneklerin üzerinde yürüyebileceği rahat, kaymayan yüzeyler sağlamak, ineklerin doğal davranmalarına olanak verir. Seçim sunulduğunda inekler genellikle beton yerine lastik kaplama bir zeminde yürümeyi veya ayakta durmayı tercih ederler.

İnekler nasıl ölür?

Sonuçta genetik ve ıslah yönündeki çalışmaların eksikliği, buna bağlı olarak ayak, bacak, meme yapısındaki bozukluklar, digital dermatitis, BVD, IBR gibi viral enfeksiyonlar, yaralanmalar ergin ineklerin kaybı ile sonuçlanmaktadır.

Sonu düşmeyen ineğe ne yapılır?

Doğuma 2-8 gün kala ineklere yüksek dozda D3 vitamini enjeksiyonu doğum felcini ve dolayısıyla da sonun atılamaması durumunu önleyici rol oynar. Doğumu takip eden saatlerde ağızdan verilecek olan kalsiyum jelleri ya da bolleri, kalsiyum ve potasyum kombinasyonu karışımlar yine bu yönden faydalı olacaktır.

Doğum yapan inek neden kalkmaz?

Bazı durumlarda doğum yapan ineklerde hayvanın çatısında ayrılma, kas yırtılması veya sinirlerin tahrip edilmesi nedeniyle ayağa kalkamama gibi problemler oluşabiliyor. Veteriner hekimler genellikle serum uygulaması ile gerekli besin maddelerini veriyorlar. Zaten hayvanda genellikle yatarak yiyip içiyor.

İnek neden felç olur?

Süt humması veya hipokalsemi, kan kalsiyum seviyesini düzenleyen paratiroid hormonunun doğum sonrası işlev gösterememesi sonucunda oluşur. Doğum felci daha çok yüksek süt verimli sığırlarda doğum sonrası görülen metabolik bir hastalıktır.

Ahır zemin betonu kaç cm olmalı?

kısmı tabandan 30-35 cm yüksekliğinde, arka kısmı 40-50 cm yüksekliğinde olan beton bölmeyle ayrılan, 55-60 cm genişliğinde, 20 cm derinliğinde yay veya oval kesitli yerlerdir. Duraklar; İneklerin cins, ırk, yaş, ağırlık ve uygulanacak durak biçimine göre şekli ve ebatları farklılıklar gösterir.