Işe başlama oryantasyon eğitimi

Işe giriş eğitimi kaç saat olmalı?

İşbaşı/oryantasyon eğitimleri her çalışan için 2 saaten az olamaz ve bu eğitimlerin süreleri Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresinden düşülemez.

Oryantasyon eğitimi ne işe yarar?

İşe yeni başlayan çalışanların gereken tüm bilgileri edinmesi ve kısa sürede işe adapte olması için yapılan bir eğitimdir. Sadece eğitim verilmekle kalmaz aynı zamanda kişinin bu eğitime ve işe uyup uymadığı da denetlenmiş olur. … Oryantasyon eğitimini genelde yönetici ya da o iş için görevli kişi verir.

Oryantasyon eğitimi ne kadar sürer?

Oryantasyon süresi ise genelde işin karmaşıklığına ve pozisyonun özelliğine göre 2 hafta – 6 ay arasında değişebilir.

Etkili bir oryantasyon süreci kaç aşamadan oluşur?

Oryantasyon eğitimi nasıl yapılır?” diye sorulduğunda karşımıza iki aşamalı bir süreç çıkıyor. Programdaki çalışanı kuruma alıştırma süreci İnsan Kaynakları Departmanı ile yürütülürken, işe ve mesai arkadaşlarına alışma süreci ise oryantasyonun sorumlusu ya da yöneticisi tarafından gerçekleştiriliyor.

Işe başlama eğitimi nedir?

İşe başlama eğitimi, ilgili yönetmeliğin 4. Maddesinde söylendiği gibi; işçi çalışmaya fiilen başlamadan önce, yapacağı işe, olduğu takdirde kullanacağı iş ekipmanına ve çalıştığı işe özgü iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini içeren tüm konular hakkında uygulamalı biçimde verilen eğitimleri ifade etmektedir.

Işe başlama eğitimini kim verir?

(2) İşveren, çalışan fiilen çalışmaya başlamadan önce, işe başlama eğitimi almasını sağlar. Bu eğitimler işverence veya işveren tarafından görevlendirilen bilgi sahibi ve deneyimli çalışanlarca verilebilir.

Oryantasyon belgesiyle ne yapılır?

Usta öğretici oryantasyon belgesi, belge sahibinin mesleğini farklı kişilere öğretebileceğini gösteren belgedir. Bu belge ile halk eğitim merkezlerinde yarı zamanlı öğretmenlik yapılacağı gibi kadrolu öğretmenlik yapmak da mümkündür.