Kaysı reçeli nasıl yapılır

1 kilo kayısı reçeline ne kadar şeker girer?

1 kilo kayısı 1 kilo 250 gr toz şeker. 1 tatlı kaşığı tereyağı yarım limon suyu ya da 1 çay kaşığı limon tuzu.

Taze kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır?

Kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır? Bir gece önceden şekerde bekletilen kayısılar şekerlenirken aynı zamanda yumuşarlar. Bu sebepten böyle sert kayısılarla yapılan reçellerde pişirme süresi genellikle kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 30 dakikadır.

Kayısı Reçeli güneşte bekletilir mi?

Tepsi güneşin altında ağzı örtülerek bekletilir. Birkaç gün bekledikten sonra tepsideki kayısılar çevrilir ve birkaç gün daha beklenir. 3-4 gün sonra kayısılar reçel kıvamına gelmişse tepsiden alınır ve kaplara konulur. Kayısı Reçeli (Güneşte) (Malatya) tarifi, Doğu Anadolu Yemekleri bölümüne ait bir tariftir.

Taze kayısı kayısı reçeli nasıl yapılır püf noktası?

Kayısınız ekşi ve sertse bu miktarı biraz daha arttırarak reçelinizi yapabilirsiniz. Buradaki en mühim püf nokta kayısıları en az bir gece şekerle dinlendirmek. Bu sayede şeker eriyip kayısılarla beraber sulu bir hale gelecektir. Ekstra su ilavesi olmadan pişirmenizi sağlar.

2 kilo kayısı reçeline ne kadar şeker konur?

Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 kg kayısı
  2. 2 kg şeker.
  3. 1 tatlı kaşığı limon tuzu.

Jun 29, 2013

Oktay Usta Kayısı Reçeli nasıl yapılır?

Kayısı Reçeli Tarifi

  1. Reçeli yapacağınız günün akşamı kayısıları iyice yıkayın.
  2. Çekirdeklerini ayırın ve geniş bir tencereye koyun.
  3. Kayısıların üzerine şekeri yayın.
  4. Ağzını kapatın ve sabaha kadar bu şekilde bekletin.
  5. Ertesi gün tencerenin ağzını açın ve ocağa koyun, kısık ateşte pişmeye bırakın.

Kayısı reçeli kaç dakikada olur?

Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirmeye devam edin. Kaynama süresinde ortaya çıkan köpükleri temizlemeyi de ihmal etmeyin. Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon suyunu da ekleyin.