Kulak zarı nasıl delinir

Kulak zarı delinmesi nasıl anlaşılır?

Kulak zarı delinmesi, zonklama, batma ve yanma gibi farklı çeşitlerde kendisini gösteriyor. Aynı zamanda çınlama, işitme kaybı, dolgunluk hissi ve kulakta akıntı da eşlik edebiliyor. Kulak zarı, ani bir darbe veya patlama sonucu delinmişse, işitme kaybı fazla olabilir ve kulak çınlaması şikayetlere eklenebilir.

Kulak zarı Delikse ne yapilir?

Kulak zarındaki delik küçükse ve travmaya bağlı gelişmişse delik üzerine ince kağıt veya silikon yerleştirilerek delik onarılabilir. Bu yöntemlerle kapanmayan veya büyük kulak zarı deliklerinde ameliyat gerekir. Kulak zarının onarılmasında temel prensip, kulak zarının bir doku yaması ile kapatılmasıdır.

Kulak zarı delinir mi?

Kulak zarı, kulak kanalının içinde bulunan dış kulak yolu ile orta kulağı ayıran ince bir zardır. Kulak zarı delinmesi bu ince zarın yırtılması ya da delinmesi sonucunda oluşur. Kulak zarında delinme olduğunda işitme yetisi azalır ve bazen kulaktan dışarıya doğru akıntı olur.

Kulak zarı delik olan duyabilir mi?

Kulak Zarı 15-20 desibel işitmeyi arttırır. Eğer delik olursa 15-20 desibel işitme azalır. Kulak zarında bir delik varsa denize veya havuza girildiği zaman veya kendiliğinden de kulakta enfeksiyon gelişir, Bu enfeksiyon işitmede kalıcı hasarlar oluşturur, hasar sadece işitme de olmayabilir.

Kulak zarı yırtığı kendiliğinden geçer mi?

Kulak zarında meydana gelen yırtılmalar, delinmeler çoğunlukla bir kaç hafta içinde kendiliğinden iyileşebilmektedir. Bazı durumlarda ise vücudun kendi kendini tamir etmesi aylar sürebilmektedir.

Kulak zarı deliği tedavi edilmezse ne olur?

Uygun tedavi ile çoğu kendiliğinden kapanır. Tedavi edilmeyen orta kulak sıvı birikmeleri uzun dönemde kulak zarında çökme ve delinmelere neden olabilir. Genellikle delik büyüdükçe, işitme kaybı da artar. Deliğin kulak zarındaki yeri de işitmeyi etkiler.

Kulak zarı delik ameliyatı nasıl yapılır?

Kulak zarı ameliyatı lokal ya da genel anestezi altında yapılır. Farklı tekniklerle uygulanabilir. Ameliyat kulak arkasından ya da kulak içinden girilerek yapılabilir. Ancak kulak içinden yapılabilmesi için deliğin küçük olması ya da kulak kanalının uygun genişlikte olması gerekir.