Marmara bölgesi kaynakları

Marmara bölgesinde hangi tarım ürünleri yetiştirilmektedir?

Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri

  • Buğday: Kurak yerlerde halkın geçim kaynağı olan buğday, Trakya bölümünde yetiştirilmektedir.
  • Arpa: Tıpkı buğday gibi kurak bir iklim seven arpa, Trakya'nın iç kesimlerinde yetiştirilmektedir.
  • Mısır: Mısır tarımı, Güney Marmara bölümünde daha sık yapılmaktadır.

Marmarada en çok ne yetişir?

Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri Ayçiçeği. Ayçiçeği dünyada ve ülkemizde en önemli yağ bitkilerinden biri olup iki tip olarak yetiştirilir. … Buğday. Buğday, dünyada gıda ihtiyacının karşılanmasında etkin rol oynamaktadır. … Dut. … Meyve. …

Marmara bölgesinin geçim kaynakları nelerdir?

Marmara Bölgesinde sanayi, ticaret, turizm ve tarım gelişmiştir. Bölgedeki en gelişmiş sanayi İstanbul-Bursa-Kocaeli şehirlerinde olmakla birlikte bölgenin diğer yörelerinde de yaygın sanayi faaliyetleri vardır.

Marmara bölgesindeki üretim faaliyetleri nelerdir?

Sanayisi ve ekonomisi en çok gelişen bölgemizdir. Ülkemizin en büyük sanayi bölgesi İstanbul-Kocaeli-Adapazarı arasında bulunmaktadır. İç ve dış ticaretin en çok geliştiği bölgemizdir. Başlıca sanayi ürünleri otomotiv, gıda, dokuma, hazır giyim, çimento, kağıt, petro-kimya ürünleri, beyaz eşya vb.dir.

Istanbul’da tarım faaliyetleri nelerdir?

İstanbul' da; buğday, arpa, yulaf, çeltik, mısır, bakla, nohut, fasulye, fiğ, şekerpancarı, ayçiçeği, patates ve yonca üretimi yapılmakta olup, buğday, ayçiçeği ve arpa İlimizdeki en önemli bitkisel ürünlerdir.

Marmara Bölgesinin Özellikleri Nelerdir?

Marmara Bölgesinin Genel Özellikleri Nedir

  • Yükseltisi en az olan bölgedir.
  • Ekili – dikili arazi oranı %30 ile 1. sıradadır.
  • İklimler arasında geçiş özelliğine sahiptir. …
  • Genel orman dağılımında %11,5 ile 4. sıradadır.
  • Kümes hayvancılığı ve ipek böcekçiliğinde 1. sı¬radadır.

Marmara bölgesinde yetişen meyveler nelerdir?

Marmara Bölgesinde meyve özellikle Bursa Yöresinde yoğun olarak yetiştirilir. Şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm bu yörede başlıca yetişen meyve türleridir.