Organik tarım sertifikası

Organik tarım sertifikası nasıl alınır?

Organik ürün sertifikası alınmak istenen ürünün numune olarak teslim edilmesi gereklidir. Üretici firma, süreci değerlendiren yetkili firmaya numune iletir. Bu aşama esnasında üretim tesisleri, üretim aşamaları ve diğer tüm unsurlar da kontrol edilir. Numune olarak verilen ürün laboratuvar ortamında incelenir.

Organik tarım için gerekli şartlar nelerdir?

Genel Özellikler:

  • İnsana, hayvana ve doğaya uyumlu olması,
  • Biyolojik çeşitliliğin korunması,
  • Agroekosisteme uygun, dayanıklı, sağlıklı tohum ve bitki çeşitlerinin seçilmesi,
  • Bitki ve toprak direncini arttırıcı uygulamaların ön planda tutulması,
  • Sentetik kimyasal ilaç, büyüme düzenleyiciler ve gübrelerin kullanılmaması,

Organik tarım eğitimi sertifikası ne işe yarar?

Organik Tarım Kursu sertifikası ile Tarım teknolojileri alanında çalışabilirler. Kurumumuzdan alacağınız tüm kurslar ve sertifikalar M.E.B. onaylı olacağı için Türkiye'nin her yerinde geçerlidir.

Organik tarım Hangi ülkelerde yapılır?

Organik tarım yapılan alanların en fazla olduğu ilk on ülke; Avusturalya, Arjantin, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Çin, İtalya, Fransa, Uruguay, Hindistan ve Almanya'dır.

OCS sertifikası nasıl alınır?

Organic Content Standard sertifikasına sahip olmak için müracaat edecek işletmeler, ilgili sertifikasyon kuruluşuna sundukları formla bu taleplerini resmiyete dökerler. Başvuru kabul edildikten sonra işletme, ilk inceleme ve sertifikasyon denetimleri için hazırlık aşamasına alınır.

Organik ürün nasıl anlaşılır?

Bir ürün paketlenmişse organik ürün olduğunu üzerindeki etiketinden ve etiketinde bulunması gereken; organik tarım logosu, kontrol ve sertifika kuruluşu kodu ve logosu, Yönetmeliğe göre üretildiğine dair ifade ve sertifika numarasını bakarak anlarız.

Organik tarım yapılacak arazisi nasıl olmalı?

Organik üretim yapacak çiftçi öncelikle üretimi yapacağı arazisinin; geleneksel üretim yapılan bölgelerden, işlek anayollardan, ağır sanayi tesislerinden, maden işletmelerinden kentsel atıkların toplu olarak bırakıldığı alanlardan, kirletici atıklar içeren akarsu ve yeraltı sularından etkilenmeyecek bir mesafede olması …