Ortaklık giderilmesi davası

Ortaklığın giderilmesi davası ne kadar sürer?

Ortaklığın Giderilmesi Davası Kaç Yıl Sürer soruna cevap olarak ortalama 1 yıl sürmektedir diyebiliriz. Ortaklığın Giderilmesi Davası Nasıl Açılır? Menkul veya gayrimenkule ortak olan tüm hisse sahipleri yani paydaşlara karşı açılabilir.

Avukat tutmadan izale i şuyu davası açılır mı?

İzale-i şuyu davası, paylı mülkiyete sahip olan paydaşların, söz konusu mal üzerindeki hakkını almak istemesi üzerine açılan dava olarak karşımıza çıkıyor. … Dava açarken avukat tutmak zorunlu olmamak ile birlikte bir avukatın size çok yardımı olacağını unutmayınız.

Ortaklığın giderilmesi davası kaç para?

Dava masrafları avukat ve mahkeme harç bedelleri üzerinden hesaplanarak düzenlenmektedir. 2022 yılındaki ortaklığın giderilmesi davası masrafları, peşin harç bedel, dosya giderleri, tebligat gideri ve bilirkişi ile birlikte dava değerinin 100.000 TL olması sonucunda 3. 500 TL civarında masraf çıkacaktır.

Ortaklığın giderilmesi davası ücretini kim öder?

Ortaklığın Giderilmesi (İzale-i Şüyu) Davası Masraflarını Kim Öder? Başlangıçta dava masraflarını davayı açan paydaş veya mirasçılar öder. Fakat daha sonra bu masraf ve giderler paydaş veya mirasçıların payları oranında dağıtılır ve başlangıçta fazladan para ödeyen kişiyle mahsuplaşma yapılır.

Ortaklığın giderilmesi davasında satış nasıl yapılır?

Ortaklığın giderilmesi davasında, hissedarların malların aynen taksim veya satılarak bedellerinin hissedarlar arasında paylarının paylaştırılmasıdır. Malın aynen taksimi söz konusu değil ise satışına karar verilecek, satış açık artırma yoluyla gerçekleştirilecektir.

Paylı mülkiyet davası en fazla ne kadar sürer?

Paylı mülkiyet davası süresi, yaklaşık olarak 3 aydır. Ancak bu süre, davanın Yargıtay'a taşınması sebebiyle uzayabilir. Paylı mülkiyet davası, paydaş olarak anılan tüm hak sahiplerine açıldığı için, sürecin tamamı ilgili kişiler tarafından takip edilmelidir.

Izale i şuyu hangi durumlarda açılır?

Bu dava genellikle arsa , arazi daire gibi taşınmazların ortaklık konusunda yaşanan sorunların giderilmesinde açılır. Örneğin bir daireye malik olarak 4 hissedar olsun. Bu hissedarların, söz konusu daireyi birlikte idare etme imkanı yoksa açılacak olan dava ; İzale-i Şuyu yani Ortaklığın Giderilmesi Davasıdır.