Patlıcan tava nasıl yapılır

Patlıcan tavası nasıl yapılır tencerede?

Tencerede Etli Patlıcan Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce kuşbaşı etleri yağda pişiriyoruz.
  2. Sonra soğanı ekleyip kavuruyoruz.
  3. Sonra salçasını ekliyoruz sonra yeşil biberi ekliyoruz.
  4. Sonra patlıcan sarımsak ve domatesi ekliyoruz.
  5. İki bardak su koyup tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Patlıcan tava nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Fırında Nefis Etli Patlıcan Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Eti haşlayalım.
  2. Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletelim ve süzelim.
  3. Sıvıyağda patlıcanları hafif kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.
  4. Haşlanmış et ve kızaran patlıcanları fırın kabına koyalım.
  5. Üzerine doğranmış sivri biber ve domatesi dizelim.

Patlıcan tava hangi etten yapılır?

Etli Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  1. 5 tane orta boy patlıcan.
  2. 6-7 adet orta boy domates.
  3. 6-7 adet sivri biber.
  4. 1 adet kırmızı acı biber yoksa yeşil acı biberde olabilir.
  5. 250 gram orta yağlı kuşbaşı et dana yada kuzu farketmez.
  6. 2 baş sarımsak.
  7. 2 yemek kaşığı biber salçası
  8. Yarım çay bardağı sıvı yağ

Malatya Usulü patlıcan tava nasıl yapılır?

Nefis Patlıcan Tava (Malatya Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi düdüklü tencerede ortalama 30 dakika haşlayalım.
  2. O ara patlıcanları serçe parmağınız büyüklüğünde boydan kesiyoruz.
  3. Biberleri de aynı boyutta doğruyoruz hepsini yağ da kızartıyoruz.
  4. Hazır olunca eti fırın tepsimizin en altına diziyoruz.

Patlıcan tava tencerede kaç dakikada pişer?

Üstüne patlıcanı koyalım tuzunu ve baharatlarını ekleyelim onunda üstüne doğradığımız domatesleri, sarımsağı ve biberi ekleyelim. Ocağa koyalım kapağını kapatalım. Altı açık şekilde 10 dk pişirelim. Sonra altını kısalım et pişene kadar pişirelim karıştırmamız lazım.

Çiğden etli patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Etli Patlıcan (Çiğden) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etimizi düdüklüde biraz pişirelim.
  2. Tencereye biraz sıvı yağ döküp soğanı sarımsağı biberleri koyalım.
  3. Üzerine patlıcanlarımızı iki bölüp onları da 4 e bölüp bütün bir şekilde tenceremize koyalım.
  4. Üzerine kabuğu soyulmuş doğranmış domatesimizi ekleyelim.

Kıymalı patlıcan tava nasıl yapılır?

Közlenen patlıcanları soyup minik minik doğrayın ya da havanda ezin, Patlıcanları kıymalı karışıma ekleyip kısık ateşte 10 dk daha pişirin, Tuzunu da ekleyip ocaktan alın, Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış toz biber gezdirerek servis yapın.