Pekmezde kabak tatlısı

Kabakları soyup büyük büyük keselim, üzerine toz şekeri koyup sabaha kadar bekletelim. Sabah kendi suyunu salmış olacaktır. Ocakta kısık ateşte pişirelim. Ardından bir fırın borcamına yerleştirelim, üzerine pekmezi gezdirip fırında 180 derecede yarım saat kontrollü şekilde pişirelim.Nov 27, 2020

Kabak tatlısı pekmezle yenir mi?

Kabaklar sulandıktan sonra tencereyi ocağa alın. Kabakları kapağı kapalı halde 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine pekmezi gezdirin. … Servis tabağına aldığınız kabakları üzerine ceviz içi serperek servis edin.

Şekersiz pekmezli kabak tatlısı nasil yapilir?

Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. KaI bakları doğrayalım. Kaynamış suyun içine alalım. …
  2. Yumuşayana kadar pişsin. Hurma ve kuru erik kendi doğal şekerlerini vereceği için birlikte kaynasınlar.
  3. Piştikten sonra süzelim. …
  4. Soğuduktan sonra tatlandırmak için bal, pekmez kullanabilirsiniz.

Mar 16, 2021

Fırında pekmezli kabak tatlısı nasıl yapılır?

Bal kabağının artan suyundan 1 litre kadar bir kaba alıp içine pekmez ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra tepsideki bal kabaklarının üzerine dökülür. Ben bal kabağı miktarı çok olduğu için 2 tepsi yaptım. 150 derece ısıtılmış fırında tepsideki suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.

Lokanta usulü kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak Tatlısı ( Lokanta Usulü ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soyulmuş, dilimlenmiş balkabaklarımız tencereye alınır ve üzerine toz şeker koyulur. …
  2. Tencerenin ağzı kapatılır ve geceden sabaha kadar bekletilir.
  3. Şeker eriyip tenceremiz suyla dolduğunda ocağa konulur.
  4. Kapak kapalı, kaynayana kadar alevli ocakta pişmeye bırakılır.

Pekmezli kabak pestili nasıl yapılır?

1 lt pekmezi 300 ml su ile buluşturup derince bir tencerede kaynamaya alın. Pekmezli su kaynayınca kabakları ilave edin. Kabaklar pekmezi çekene kadar pişirmeye devam edin. Kaymak ya da kırıklı ceviz ile servise alın.

Pekmezli kabak tatlısı kaç kalori?

Kabak tatlısının, 1 porsiyonunda yaklaşık 200 kalori vardır. Tatlı olarak değerlendirildiğinde hamurlu şerbetli tatlılara oranla kalorisi daha düşüktür ancak aşırı tüketilmemelidir. Diyabetli bireyler için uygun değildir.

Şekersiz kabak tatlısı nasıl yapılır?

Tarçınlı su soğurken kabakları soyup dilimleyin. Kabak dilimlerini soğuyan tarçınlı suya koyup yeniden ocağa alın. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirdiğiniz tatlıyı servis tabağına alın. Bal ve tahini bir kasede karıştırıp balkabaklarının üzerine gezdirin.