Sağlık bakanlığı müfettişleri

Sağlık Bakanlığı müfettişleri ne iş yapar?

Madde 15 – Müfettiş, görevlendirildiği konuda, Bakanlığın merkez veya taşra teşkilatıyla bağlı veya ilgili kurum ve kuruluşlarınca başlatılmış olan teftiş, inceleme ve soruşturmaların koordinasyonu görevini de yerine getirir.

Sağlık Bakanlığı müfettiş yardımcılığı ne iş yapar?

Sağlık Bakanlığı müfettiş yardımcısı bakanlık teşkilatıyla bağlı ve ilgili kurum ve kuruluşların ve bakanlığın denetimi altındaki kişi, kurum ve kuruluşların mevzuata göre her türlü faaliyet, hesap ve işlemlerinin teftiş, denetim, inceleme ve soruşturmasını yapan ve aşağıda belirtilen görevleri yapmakla yükümlü olan …

Müfettiş nasıl olunur?

Sahip Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

  1. Sosyal bilimlere ilgi duymak ve bu alanlarda başarılı olmak.
  2. Sayısal ve sözel alanlarda yetenekli olmak.
  3. Analitik düşünce sahibi olmak.
  4. Derinlemesine araştırma ve inceleme yapabiliyor olmak.
  5. Dürüst, objektif, kararlı ve cesur olmak.
  6. Her çeşit iklim koşulunda görev yapabilecek olmak.

Müfettiş kime denir?

Müfettiş, kamu kurum ve kuruluşları ile bazı özel kurumlarda, çalışanlar üzerinde denetim ve sorgulama yetkisine sahip olan meslek mensubu. Özel eğitim görmüş, denetim yapma ve rapor düzenlemekle görevli kişilerdir. Kamu kuruluşlarında teftiş kurullarına bağlı olarak çalışmaktadırlar.

Müfettiş görevden alabilir mi?

c) Görevli gidecekleri yerleri ve yapacakları işleri açıklayamazlar. MADDE 38 – (1) Müfettişler, kendi istekleri dışında veya denetim hizmetlerinin gerekleriyle bağdaşmayan sıhhi, ahlaki veya mesleki yetersizlikleri tespit edilmedikçe görevden alınamaz, diğer görevlere atanamazlar.

Çalışma Bakanlığı müfettişleri ne iş yapar?

İş müfettişi; 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda teftiş ve denetleme yapan kişilere verilen mesleki isimdir.

Sağlık Bakanlığı denetçi nasıl olunur?

Başvuru yapacak adayların; en az Lisans mezunu olmak, seyahat engeli bulunmamak, askerlikle ilişiği bulunmamak, en az 5 (beş) yıl süre ile kamu veya özel sektörde aktif olarak görev yapmış olmak ve halen kamu kurum ve kuruluşları ile Üniversitelerde (kamu ve vakıf dahil) kadrosunun bulunuyor olması gerekiyor.