Sardalya balığı besin değerleri

1 Porsiyon (Orta) Sardalya (Pişmiş) 89,70 kaloridir. Sardalya (Pişmiş) içeriğinde 14,92 Protein(g), 3,89 yağ(g), 73,45 Sodyum(mg), 243,10 potasyum(mg), 65,65 Kalsiyum(mg), 9,75 A Vitamini(ui), 0,19 C Vitamini(mg), 1,57 ve Demir barındırır.

100 gr sardalya kaç kalori?

Pişmiş Sardalyanın 100 gramında 138 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 65 gram Pişmiş Sardalyada 90 kalori bulunmaktadır. Sardalya, orta yağlı bir balık türüdür. Protein, omega 3, demir, fosfor, potasyum ve çinko açısından zengindir.

Sardalya balığı faydalı mı?

Sardalya, B12 ve D vitamini, kalsiyum ve selenyum açısından oldukça zengindir. … Selenyum serbest radikalleri sayesinde antioksidan özelliği ile sayısız fayda sağlamaktadır. Sardalya içeriğinde bulunan yüksek omega-3 yağ asidi içeriği, sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.

Dardanel sardalya kaç kalori?

Dardanel Klasik Sardalyanın 100 gramında 225 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 100 gram Dardanel Klasik Sardalyada 225 kalori bulunmaktadır.

Hamside protein var mıdır?

Hamsi protein açısından oldukça zengin bir balıktır. 100 gram hamside bir yetişkinin günlük protein ihtiyacının yarısı bulunur.

100 gr sardalya kaç protein?

Sardalyanın besin değeri de çok yüksektir. İyi bir protein ve D vitamini kaynağı olmasının yanı sıra Omega-3 içeriği açısından da zengindir. Yani sürekli Omega-3 içeriğinden dolayı pompalanan çiftlik somonunu yemek zorunda değilsiniz! 100 gram sardalyada 20 gram protein vardır.

Diyetteyken hamsi yenir mi?

Diyette ve öğünlerde tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Pişirme yöntemini en sağlıklı şekilde tercih ederseniz, hamsi yerken kilo almazsınız. Hamsi Karadeniz mutfağında tatlıdan tuzluya kadar yer alır. Besin değeri de yüksek bir balık türüdür.

Sardalya balığı neye iyi gelir?

Sardalya balığının faydaları nelerdir?

  1. Protein açısından zengindir. …
  2. İltihap ve hastalık riskini azaltır. …
  3. Vitamin ve mineral kaynağıdır. …
  4. Kemik sağlığını korur. …
  5. Kaygı ve depresyonla savaşmaya yardım eder. …
  6. Kan şekeri seviyelerini düzenler. …
  7. İştahı frenlemeye yardımcı olur. …
  8. En az kirli balıklardan biridir.