Taze meyve hoşafı nasıl yapılır

Meyveleri ayıklayıp doğradıktan sonra yıkayalım. Tenceremize alıp, 5 su bardağı kaynamış suyumuzu ekleyip ateşe katalım. Kaynayıp, kirazlar 🍒 rengini verdikten sonra şeker ve 🍋 limonu ekleyip 5 dk kadar daha kaynatalım. Komposto muz piştikten sonra ılımaya bırakalım.Jun 13, 2016

Meyva hoşafı nasıl yapılır?

Karışık Taze Meyve Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Meyveler doğranıp tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir.
  2. Kaynamaya başladığı zaman şekeri ve limon tuzu eklenir.
  3. 15 dk kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  4. Soğuk veya ılık servis edilir. Afiyet olsun…

Oct 22, 2013

Hangi meyvelerin kompostosu yapılır?

Komposto Hangi Meyvelerden Yapılır? Erik, elma, ayva, kayısı, şeftali… Komposto tüm meyvelerden yapılabilir, tercih senin. Ayva, elma gibi daha sert meyvelerden komposto yaparken, şeker ve su kaynadıktan sonra meyveleri içine atıp meyvesiyle birlikte 10 dakika kadar daha pişirebilirsin.

Elmadan Hosafi nasıl yapılır?

Öncelikle elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartalım. Daha sonra küp küp doğrayarak uygun bir tencereye alalım. Üzerine soğuk su ilave edelim ve elmalar yumuşayana kadar suyla birlikte orta ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatalım. Elmalar piştikten sonra şekeri ve bir adet limonun suyunu ilave edelim.

Karışık hoşaf nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı iyice yıkayın. Kayısıları dört parçaya ayırın. …
  2. Yumuşayan üzüm ve kayısıyı hoşaf pişireceğiniz tencereye koyun. Elmayı küçük parçalara bölüp ilave edin. …
  3. 10 dakika kaynattıktan sonra şekerini ilave edin. …
  4. Hoşafınızı soğuduktan sonra servis edin.

May 5, 2019

Kurutulmuş meyve hoşafı nasıl yapılır?

Kuru Meyve Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bütün kuru meyveleri yıkayıp tencereye alın.
  2. Üzerine şekerde ekleyip tarçın ve karanfili de koyup kaynatalım.
  3. Meyveler yumuşayana kadar.
  4. Daha sonra soğuduktan sonra yiyebilirsiniz .
  5. Ben hepsini bütün şeklinde koydum .

Nov 9, 2019

Şeftali hoşafı nasıl?

Şeftali Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkadığınız şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin.
  2. Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. …
  3. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına şeftali dilimlerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

Hoşafın içine neler konur?

Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler

  1. 600gramkuru kayısı
  2. 1su bardağıtoz şeker.
  3. 2litresu.
  4. 2adetkaranfil.
  5. 1adetlimon tuzu (küçük bir parça)

Jun 11, 2015