Tiroid ameliyatı sonrası

Tiroid bezi ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyattan sonra tiroid hormonu düzeyi normale geldiğinden iştah ve sindirim düzelir ve kilo almaya başlanır. Bu nedenle dikkat edilmelidir. Ameliyatta tiroid bezine yakın komşuluk gösteren ve kalsiyum salgılayan paratiroid bezlerinin kanlanma bozukluğu ya da zarar görmesine bağlı kandaki kalsiyum seviyesi düşebilir.

Tiroit ameliyatı kaç günde iyileşir?

Tiroid bezi ameliyatı sonrasında iki gün hastanede kalan hasta sonrasında evine gönderilir ve tam iyileşme süresi yaklaşık 1 hafta ile 10 gün arasındadır.

Tiroid ameliyatı sonrası ne olur?

Tiroid ameliyatından sonra hasta hemen ertesi gün evine dönebilmektedir. Ameliyat esnasında kendiliğinden eriyen dikişler kullanılmaktadır. Bu nedenle ameliyattan sonra dikiş alınmasına da gerek kalmamış olur. Ameliyatından sonra hasta hiçbir yiyecek, içecek ve hareket kısıtlaması ile karşı karşıya kalmamaktadır.

Tiroid ameliyatı sonrası çok ağrı olur mu?

Ameliyat sonrasında, hastaları rahatsız eden bir ağrı, genellikle olmamaktadır. Erken dönemde karşılaşılan boğazda takılma hissi ve hafif ağrı, genellikle 24 saat sonra kaybolur. Ameliyattan sonraki 6-8 saat içinde, hasta ağızdan beslenmeye başlar ve rahatlıkla dolaşabilir.

Nodül ameliyatı tehlikeli midir?

Tıpkı bir kabağın içini oyar gibi tiroid bezinin içini oyarak nodülün çıkartılması kolay, hızlı ve komplikasyon riski düşük bir işlemdir. Ancak böyle bir cerrahi sonrası nüksler kaçınılmazdır çünkü nodülün alındığı tiroid bezinde sonradan nodül oluşma riski oldukça yüksektir ve bunun için tekrar ameliyat gerekecektir.

Tiroid ameliyatı olan kişi ne yememeli?

Yeşil yapraklı sebzeler, renkli sebzeler ve meyveler, çok iyi birer mineral, vitamin, antioksidan ve lif kaynağıdırlar. Ancak lahana, ıspanak, brokoli, soya fasulyesi, turp, tatlı patates, şeftali, avokado gibi gıdalardan uzak durmak gerekli çünkü bunlar tiroid hormonlarını azaltırlar.

Tiroidleri Alınan nasıl beslenmeli?

Tam tahıllı ürünleri tercih edin. Ayrıca en az 5 porsiyon olacak şekilde meyve ve sebze tüketerek lif alımını arttırın. Lahana, karnabahar, brokoli, turp, brüksel lahanası, hardal, soya ürünleri, şalgam, şeftali, ıspanak, çilek gibi guatrojenik besinler, iyot emilimini önleyerek tiroid fonksiyonunu baskılayabilir.