Varant nedir nasıl işlem yapılır

Varant, en genel tabiri ile bir sermaye piyasa aracıdır. Taşıdığı özelliklerden ötürü son dönemlerin en önemli sermaye piyasa aracı olma özelliği gösterir. Varant, ürünlerin önceden belirlenen bir fiyata göre yine belirlenen bir tarih içerisinde hem alma hem de satma hakkı veren araç olarak tanımlanır.Dec 20, 2020

Varant nedir nasıl oynanır?

Varant, hisse senedi, endeks, emtia gibi bir dayanak varlığı, belirli bir vade sonunda belli bir fiyattan alma veya satma hakkı veren ve yatırımcısına kaldıraç sağlayan finansal yatırım aracıdır. Menkul kıymetleştirilmiş opsiyonlar olarak da tanımlanabilir.

Varant işleme koyma fiyatı nedir?

Kullanım fiyatı, varanttan doğan hakkın kullanılması halinde, dayanak varlığın hangi fiyattan alınabileceği ya da satılabileceğini gösteren fiyattır. Kullanım tarihinde, bu fiyattan işlemi gerçekleştirmek ekonomik yarar sağlayacaksa varant işleme konulur. Varantlarda önceden belirlenmiş bir vade tarihi vardır.

Varant Sıfırlanırsa ne olur?

Varantın gerçekçi değeri sıfıra inerse piyasa yapıcı alış tarafında sadece fiyat kotasyonu (1 kuruş) gösterebilir. 26. Varantlar vade içinde sıfır değer alabilir. Sıfır değerli varantlar, eğer vade sonu gelmeden dayanak varlıkta beklenen yönde bir hareket olursa, tekrar bir değere kavuşabilirler.

Varant kaç günde satılır?

Varantlarda vade sonunda dayanak varlığın alım ve satım hakkı kullanılabileceği gibi (dönüşüm) , vade içinde varantın kendisinin alım ve satımı da mümkündür (takas). Vade içinde varantın alım/satımı gerçekleştiğinde hisse senetleri piyasasına ait mevcut uygulamada olduğu gibi (T+2) işlem gününde takas gerçekleşir.

Varant hesabı nasıl yapılır?

Alım Varantı Fiyatı: 0,40 TL, Kullanım Fiyatı: 5,60 TL, Dönüşüm Oranı: 1 Başabaş Noktası= Varantın Fiyatı/Dönüşüm Oranı + Kullanım Fiyatı= 0,40 + 5,60= 6,00 TL. Dayanak varlığın fiyatı 6,00 TL olduğunda varant başa baş noktasındadır.

Varant neye göre seçilir?

Varant Seçer aracımız sizin isteklerinize en uygun varantları otomatik olarak belirler. Aracın size önerdiği varantlar arasından kaldıraç, duyarlılık ve teta değerlerini (risk gruplarına göre) karşılaştırarak işlem yapacağınız varantları seçebilirsiniz.

Varant fiyatı nasıl hesaplanır?

Alım Varantı Fiyatı: 0,40 TL, Kullanım Fiyatı: 5,60 TL, Dönüşüm Oranı: 1 Başabaş Noktası= Varantın Fiyatı/Dönüşüm Oranı + Kullanım Fiyatı= 0,40 + 5,60= 6,00 TL. Dayanak varlığın fiyatı 6,00 TL olduğunda varant başa baş noktasındadır.