Beyran nedir nasıl yapılır

Beyran içinde ne var?

Beyran Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu gerdan.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 8-10 diş sarımsak.
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Kırmızı toz biber.
  • Karabiber.
  • 8 su bardağı et suyu (haşlanan etin suyu)

Feb 18, 2013

Beyran pirinci nasıl yapılır?

Öncelikle düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın. Haşladığınız eti küçük parçalar halinde didikleyin. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın. Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın.

Beyranda hangi et?

Beyranın eti nasıl olmalı?” diye sorduk; “kuzu etinden olur, 13-14 saat pişer” cevabını aldık. Evde yapmak istersek, kuzu kol ya da gerdan eti kullanabilirmişiz. Yağ kısmında ise, iç yağ adı verilen, hayvanın karın kısmından elde edilen yağ kullanılıyormuş.

Gaziantep yemeği beyran nasıl yapılır?

Etli kemik düdüklü tencerede 2 saat pişer suyu ayrı tencereye alınır, içine salçası ilave edilir ve baharatlar bir taşım kaynatılır özleşsin. Ayrı bir tencerede pirinçle haşlanır et suyuna ilave edilir, etler de didiklenip içine atılır, son olarak sarımsak ezilerek ilave edilir, altı kapatılır. Afiyet olsun.

Beyran hangi yöreye ait?

Beyran veya beyran çorbası, Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde, özellikle Gaziantep'in yöresinde yapılan bir çorbadır. Boyun eti ve koyun yanağından yapılır. Çorbayı oluşturan diğer malzemeler pirinç, sarımsak, tereyağı, yağ, su, tuz, biber sosu, karabiber ve Halep pul biberidir.

Gaziantep aksama ne yapsam?

Yeni Gaziantep

  • Fındık Lahmacun (Antep) …
  • Bayram Yuvarlaması (Gaziantep Yöresel Yemek) …
  • Antepe Özgü Ispanaklı Kömbe. …
  • Yuvalama Gaziantep Yöresel Bayram Yemeği. …
  • Gaziantep'imin Özel Lezzeti Bayram Yuvalaması …
  • Yuvalama (Gaziantep Yemeği) …
  • Gaziantep'imin Aş Otlu Buğulama Pilavı (Az Bilinen Lezzet) …
  • G.Antep Kahkesi.

Beyran etin neresi?

Beyran yapımında kullanılan et, koyunun sadece kolları ve boynundan elde edilir. Bolca ilikli kemik de et ile birlikte pişirilir.