Osmanlı kadınları tüylerini nasıl alırdı

Osmanlı Hamam'ında kadınların istenmeyen tüylerinden kurtulmak için kullandığı bu mucizevi bitkinin adı zaman içinde hamam otuna dönüşmüş. Hamam otu tüyleri jilet ya da tüy dökücüler gibi sadece yüzeyden değil, köklere etki ederek size uzun süreli bir rahatlık sağlar.Jun 27, 2012

Cok eski zamanlarda kadınlar tüylerini nasıl alırdı?

Mısırlılar pek çok güzellik riüelinin öncüsü olarak biliniyor. Ama onlar en çok zamanlarını tüylerinden kurtulmaya harcadılar. Mısırlı kadınlar vücutlarındaki tüm kılları denizkabuklarından yapılma ustura, poza taşı ve balmumu ile şekerden yapılan ağdalarla aldılar. Saçları da buna dahil.

Osmanlı döneminde kadınlar nasıl giyinirdi?

Yöreler bir yana genel olarak giyim kuşam, gelir düzeyine göre değişiyordu. Mesela gelir düzeyi yüksek kadınlar pamuklu ya da ipekten biçilmiş ince bir gömlek altına şalvar benzeri kıyafetler giyiyor ve üzerine ferace takıyordu. E, tabii kuşakları olmazsa olmazdı. Bazıları bu kombinin üzerine entarilerini giyiyordu.

Sanatçılar istenmeyen tüylerden nasıl kurtuluyor?

Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz. Ağda ve benzeri geçici çözümler yerine kalıcı bir şekilde tüylerinden kurtulmak isteyenler lazer epilasyonu tercih etmektedir.

Kadınlar neden kıllarını alır?

Kadınların „'ü vücut tüylerini kimse umursamasa bile almak istiyor çünkü pürüzsüzlük seviyor. Kadınların Y'u tüy alma sebebi olarak temizlik ve hijyeni gösteriyor. Kadınların üçte biri tüylerini aldıklarında kendilerine güvenlerinin arttığını söylüyor.

Adetten kaç gün sonra tüyler alınmalı?

Regl döneminin bitiminden hemen sonra üç gün beklenir ve bu günde sonra gerçekleşen ağda işlemi daha sağlıklı ve dengesini bulmuş bir vücuda uygulanmış olacaktır.

Kadınlar bacak kıllarını ne zaman almaya başladı?

1964: Artık bütün kadınlar bacaklarını alıyor…

Osmanlıda cariyeler nasıl seçilirdi?

Saraydaki cariyeler nasıl seçilirdi adları nasıl konurdu? Cariyeler Kızlar Ağası tarafından hazırlanan özel bir sınavla seçilirdi ve isimleri bu sınav sonrasında Kızlar Ağası tarafından verilirdi. Saraya giren bir genç kız Kızlar Ağası'nın verdiği isimle çağrılırdı.